Заяждаща ключалка на врата. Всеки от нас използва ежедневно заключващи механизми – брави, секретни патрони, катинари, автоключалки и очакваме от тях да работят безотказно всеки път. Много малко от нас си дават сметка, че това са механизми и като такива те имат движещи се части, които се трият, имат нужда от поддръжка, почистване и смазване или са изложени на екстремни метеорологични условия. Малко по малко те се захабяват, износват, смазката им намалява докато в един момент започнат да заяждат, блокират или окончателно се счупват.

За да използвате по-дълго вашата брава, трябва регулярно – веднъж годишно или веднъж на няколко години да я смазвате и почиствате. Същото важи и за другите подвижни части, като пантите на вратите например. Ако не знаете как се почистват, смазват или с какво масло трябва да смажете движещите се и търкащи се метални елементи, може да се обърнете към ключар в София, който да извърши профилактиката вместо вас.

Ключарите на iLock.BG освен, че са свръх професионалисти, които могат да отворят всяка врата и всеки сейф, са готови да се отзоват и за нещо толкова малко, като поддръжката на врата ви. И го правят, защото е изключително важно. Нещо толкова малко, може да ви спести много стрес, проблеми и разходи.

Заяждаща ключалка на брава

Ако отдавна или никога не сте се грижили за ключалката на вратата си в един момент тя може да започне да заяжда. Това е първият симптом, че бравата или патрона в един момент ще блокира напълно. Повечето хора не знаят това и игнорират този признак. Продължават да заключват и отключват, като размърдват ключа наляво и надясно или напред и назад и под някаква форма успяват да го завъртят. Понякога заключват или отключват, прилагайки сила, което освен че може да отключи вратата, може и да доведе до това ключът да се счупи вътре в патрона. Тогава отново трябва да се прибегне до обаждане на ключар и ключарски услуги свързани с изваждане на счупен ключ от патрон.

Заяждаща ключалка на брава

Ако не се стигне до този проблем, рано или късно тази заяждаща ключалка на брава ще блокира и или ще останете заключени вътре или заключени вън, а има и трети вариант – вратата да е отключена и да не можете да я заключите. Третия вариант е най-лесен, но ще принуди някой от семейството да стои вътре в жилището, докато дойде авариен ключар. Дано не се налага всички да излизате за работа например.

Ако бравата е блокирала докато е заключена, нещата стават сериозни, защото трябва да дойде опитен ключар, който да може да я отвори, а в последствие да я ремонтира или смени. Ако това се случи в извънработно време, ще ви трябва номера на денонощен ключар в София, който да може да реагира бързо.

Съветът ни към вас е при първи признаци на заяждаща ключалка на врата, да се обърнете веднага към ключар. На този етап ремонта може да е по-лесен и по-евтин, а поддръжката по-малка и по-лесна. За да повикате ключар София обадете се на iLock.BG на телефон 0888 77 63 73.