Много малко хора си дават сметка, че пантите на вратата са основният механизъм, на който дължим способността и да ни защитава и да преминаваме през нея. Понякога дори утвърдени производители, не изчисляват носещата сила на пантите и поставят на вратата такива каквито имат в наличност в момента на производството. Понякога, някои производители на врати предимно от Китай или Турция умишлено слагат по-малки и по-евтини панти за врати, за да намалят себестойността на изделието си и да го продадат по-лесно.

Това довежда до леко изпускане на някоя от пантите със времето, защото вратата е по-тежка от това, за което тя е предвидена. Обикновено това е най-горната панта, но може и да се случи така, че всички панти да се отпуснат, разместят или повредят.

Панти за интериорна врата

Това, което ще усетим ние като потребители е да видим необичаен просвет в горния ъгъл между касата и вратата и по-дразнещото затруднение при заключване. За да затворите или заключите вратата трябва да натискате или да повдигнете самата врата, докато въртите ключа. Това е особено неприятно и носи риск от влошаване на положението, до пълно блокиране на възможността за затваряне или отваряне на вратата.

За да решите проблема трябва веднага да се обърнете към сервиз на производителя или към квалифициран ключар в София, който да може да ви помогне. Разбира се, не всички ключари могат да поемат такава задача.

Панти за врата входна

В iLock.BG създадохме услугата „Ключар София“, която гарантира бързо пристигане на адрес в София и отстраняване на какъвто и да е проблем със вашата врата или заключващ механизъм. Съвременните панти са направени така, че да могат да се регулират и нашите ключари могат да ги настроят. Ако вратата е по-тежка от предвиденото за пантите, могат да ви предложат да добавят още една допълнителна панта, която да поеме част от тежестта на вратата или изцяло да заменят пантите на вратата с подходящ модел за тежестта на вашата врата.

Ключарите на iLock.BG са с над 20 годишен опит в областта на ключарските услуги и освен, че преминават по няколко обучения при водещите световни производители на врати и заключващи механизми, са и много добри майстори, които знаят как да използват инструментите, за да постигнат всеки желан ефект. Освен с опита, знанията и добрата си материална обезпеченост се гордеем, че нашите ключари в София са много креативни и успяват да измислят начини да се справят със всяко предизвикателство, дори и то да е ново за тях.

Доверете се на iLock.BG за вашите панти за врати и се обадете на 0888 77 63 73 сега.