Отваряне на сейф. Сейфовете са ефективно решение за предпазване на вашите пари, благородни метали, бижута, часовници и документи. Те са последната линия на защита и затрудняват максимално квартирните крадци, след като са проникнали в жилището през входната врата. Отварянето им е по-сложно и изисква време, което те нямат.

Основното им свойство – да предпазват ценностите ви, чрез изключително трудно отваряне на сейф може да се обърне срещу вас, ако изгубите ключовете, забравите кода или механизмът спре да работи. Може би вече се питате какъв е най-добрият начин за отваряне на сейф, ако това стане?

Най-добрият начин е да се обърнете към професионалните ключари на iLock.BG за съдействие на телефон 0888 77 63 73 и до 30 минути наш ключар София ще се отзове и ще ви помогне, като отвори сейфа, независимо от неговата марка или модел. Няма отваряне на сейф с което наш ключар в София да не може да се справи.

Не препоръчваме да се опитвате сами да отворите сейфа, но ако все пак решите да го направите, поне се опитайте да не повредите ключалката или други елементи, за да не стане по-трудно отварянето по-късно от ключар.  

Отваряне на сейф в София

Преди да се опитате да отворите сейф с кодово заключване, трябва да разберете причината, защо не се отваря. Уверете се, че изписвате кода правилно и че грешката не е чисто човешка. Ето и някои от другите възможни причини:

Не помните кода: Обикновено това се случва, когато сейфът се използва рядко. Запишете кода на хартия, а телефона си или си го пратете на електронна поща. Но никога не дръжте кода на същото място където е сейфа. Обикновено със сейфовете идва и комплект тръбни ключове за отваряне на сейф. Използвайте ги и задайте нова комбинация за отваряне на сейфа и този път последвайте някой от съветите отгоре, за да не забравите кода отново.

Изтощена батерия: Сейфовете с код използват електричество за затваряне и отваряне на сейфа. Ако батерията се изтощи, то механизмът спира да работи. Някои модели сейфове имат предвидена опция за подаване на захранване от външен източник. Те имат специален панел, който се отваря и дава достъп до клеми, които като бъдат свързани с електрически заряд, захранват механизма достатъчно, че да можете да си въведете кода, да се отворите сейфа и да смените батериите.

Повечето сейфове с кодов механизъм имат светлинен и звуков сигнал и дават ранно предупреждение за спадане на енергията в батерията, което ви позволява да я смените навреме. Не пренебрегвайте тези сигнали, макар да можете да отваряте сейфа седмици или дори месец преди батерията да се изхаби напълно. Ако нямате батерии в къщи, при първия сигнал за ниско ниво на батерията, отидете до магазина и купете нови. Това ще ви спести много неприятности.

Смяна на батерии на сейф с кодово отключване

За да избегнете такъв проблем в бъдеще, сменяйте батериите редовно и никога не дръжте ключовете в самия сейф, както и не оставяйте ключа от сейфа в жилището си, ако искате ценностите ви да се съхраняват на сигурно място.

При неоторизиран опит за отваряне на сейфа: Ако жилището ви е било обект на обир с взлом и крадците са се опитали да отворят сейфа, то той може да е блокиран или повреден. В този случай опитайте с ключа и ако не става се обадете на ключар на 0888 77 63 73.

Опит за отваряне на сейф с взлом

Запушване на кладенеца: кладенец е отворът в който влиза резето което позволява вратата да бъде отворена. Понякога в по-запрашени помещения в кладенеца се натрупва прах и заключващият механизъм може да се задръсти. Изсмучете прахта от ключалката с прахосмукачка и опитайте да отворите сейфа отново.

Счупване на системата за затваряне и отваряне на сейфа: Като всеки механизъм с движещи се елементи с течение на времето и работата, някои от елементите се трият и може да се износят. Това може да ги блокира или повреди напълно. За да избегнете това, тези елементи трябва да се поддържат и смазват на определен период от време. Всеки сейф има различен период на поддръжка, за това се консултирайте с вашият ключар. Ако вече белята е станала, задължително се обадете за ключар в София на телефон 0888 77 63 73.

Загубен или повреден ключ: Както забелязахте наличието на „главен ключ“ може да ви измъкне от много от ситуациите при сейфовете с кодово отключване. Загубата на ключа за отваряне на сейфа или повредата му, ще ви принуди да викате ключар във всяка ситуация. Избягвайте да използвате ключа по неправилен начин – за отваряне на бутилки, развинтване на винтове или отваряне на опаковки.

След като установите причината, трябва да решите кой метод ще използвате за отваряне на сейфа. Опитайте тези методи, които сметнете за подходящи и които няма да наранят заключващият механизъм, ключалката, ключа или пантите на сейфа. Ако нищо не помогне обадете се на iLock.BG на телефон 0888 77 63 73

Счупен сейф след опит за отваряне със сила

Трябва да знаете, че отварянето на сейфа със сила е изключително трудно. Производителите непрекъснато подобряват механизмите, инсталират специални облицовки, които предотвратяват отваряне на сейфа и ги оборудват с тайни напречни греди. Ако се опитате да го пробиете, отворите, чрез удари, рязане на пантите, разпробиване на ключалката или други неработещи методи, може напълно да повредите устройството и да направите сложна иначе простата задача за отваряне на сейфа от ключар в София.