Изваждане на счупен ключ от патрон е проблем с който нашите ключари се сблъскват регулярно. Блокирането на ключа в патрона понякога става отведнъж. В повечето случаи е предшествано от дълъг период със симптоми показващи, че патрона не е добре. Ако ключът ви заяжда, ако трудно отключвате вратата, ако трябва да намествате ключа за да отключите, това са признаци за повреда или бъдеща сериозна повреда в патрона. За да не се налага да търсите денонощен ключар за изваждане на счупен ключ от патрона на вратата, при първите симптоми се обадете на 0888 77 63 73 и ни повикайте на помощ преди положението да е станало аварийно. Смяната на патрон при отворена врата е много по-лесна и по-евтина от изваждане на счупен ключ от патрона.

счупен ключ в патронИ все пак, ако вече се е случило, какво да правим при счупен ключ в патрона? Първо, не опитвайте да вадите ключа с тел или пръсти, може да го набутате по-навътре или да направите бъдещото изваждане невъзможно и да трябва разпробиване на патрона. За изваждане на счупен ключ в патрона понякога може да са ви необходими само едни клещи със заострен връх. Ако част от ключа стърчи от патрона, захванете с клещите частта която стърчи и много внимателно и плавно започнете да издърпвате. Ако се налага накланяйте леко остатъка от ключа наляво и надясно съвсем леко, за да не го счупите напълно.Ако имате част от ключа извън патрона и подходящи клещи (което е малко вероятно) имате 50% шанс да го измъкнете, но какво правите после?

Ключа е изваден от патрона, но вие все още не може да влезете в жилището, защото вече нямате ключ. Отново ще ви се наложи да повикате ключар, за да ви отвори вратата. За това, вместо да рискувате да счупите ключа по-навътре в патрона или да повредите самия патрон, извикайте авариен ключар на телефон 0888 77 63 73. Нашите спешни ключари пристигат на помощ във всеки квартал на София за по-малко от 30 минути.

Изваждане на счупен ключ от патрон

Те са специалисти в изваждане на счупен ключ от патрон на врата и след това ще могат да ви помогнат и да си отворите вратата. Съществуват и много други начини, като използването на пили, остри предмети или дори силиконово лепило. Всеки случай има специфики и ключарят трябва да приложи не само знания, умения и инструменти, но и не малка доза креативност. Не само, че ще се приберете по-бързо, отварянето ще е по-лесно и съответно цената на ключарските услуги ще е по-ниска.

Разбираме, че е изкушаващо да се опитате да решите лесен проблем какъвто е изваждане на счупен ключ от патрон сами или с помощта на съседи и приятели, но дори и да не повредите ключа или патрона повече, пак ще ви трябва ключар за отварянето. Освен ако не сте достатъчно предвидливи и вече сте извадили резервен ключ (дубликат), който да държите при същите тези приятели или съседи.  Ако случая е такъв и имате увереност в способностите си може да пробвате да предприемете сами действия по изваждане на счупен ключ от патрон.

Ключове в патрона на врата

Ако не успеете, винаги имате резервен вариант и се обадите на iLock.bg за съдействие. Нашите денонощни ключари са в готовност да реагират веднага и да пристигнат до вас в рамките на 30 минути след обаждане на 0888 77 63 73. Кажете, че става въпрос за изваждане на счупен ключ от патрона на вратата и ние ще дойдем с подходящите инструменти за тази задача.