Изваждане на дубликат на ключ е една от услугите, които ilock.bg предлага във всяко свое ателие. За съжаление, изваждане на дубликат на ключ е силно подценявано от хората, докато в един момент не им се наложи за ползват спешни ключарски услуги. Най-честата причина е изгубен ключ за кола, откраднат или изгубен ключ от дома, а понякога повреден или счупен ключ. Тогава на хората им се иска да имаха дубликат на ключа, който да държат при роднини или приятели, за да могат да не изпадат в трудни ситуации.

Изгубен ключ колаКогато става въпрос за цени, изваждането на дубликат на ключ за кола цената е по-висока, но е по-важно да имате резервен ключ (дубликат). Представете си, че бързате за работа, закъснявате за среща, когато установите, че ключът за колата ви е изгубен. Вие вече закъснявате, а тепърва трябва да викате такси. когато става въпрос за изгубен ключ за кола, положението е малко по-сериозно. Никой не тръгва да търси собственика на изгубен ключ за кола. Ако този, който го намери е с криминално съзнание и нагласи, може да тръгне да обикаля квартала около мястото където е намерил изгубения ключ за кола и да натиска копчето на дистанционното, докато открие колата. След това сте изгубили не само ключа, но и колата.

Решението е изваждане на дубликат на ключовете ви. Трябва ви дубликат на ключовете за дома и дубликат на ключа за колата. Важно е да не държите дубликатите на ключовете вкъщи, а при хора на които имате доверие и които живеят в близост до вас. Ако сте изпаднали в ситуация, заради изгубен ключ и имате направен дубликат на ключа, няма да се почувствате добре, ако осъзнаете, че дубликата е в заключеното ви жилище.

Изваждане на дубликат на секретен ключ цена

Изваждане на дубликат на ключ цена

Цената за изваждане на дубликат на ключ зависи от самия ключ и заключващата система. Цената за изработка на резервен ключ – обикновен секретен ключ би могла да варира от 5 до 15 лева за брой. Някой ключове с по-високо ниво на защита, повече оси изискват специални заготовки, които струват повече и изваждането на дубликат за тях е на цена от 10 до 60 лева. Не малко системи, предлагани в България не позволяват директното изваждане на дубликат от оригинален ключ. Те имат специални кодове по които се прави дубликата. Такъв вид дубликати изискват специални скъпи машини и цената за изработка на дубликат може да достигне трицифрена сума. А има и системи, които не могат да бъдат дублирани от ключари, изработката на дубликат на ключа се прави само и единствено в завода-производител на оригиналната заключваща система.  При токова изваждане на дубликат на ключ цената започва от трицифрена сума.

изваждане на дубликат на ключ за кола цена София

Изваждане на дубликат на ключ за кола цена

Както при ключовете за врати, всяко изваждане на ключ за кола цената зависи от основата, производителя, конкретния модел и нивото на сигурност. За по-стари модели ключове е възможно изваждане на дубликат на ключ за колата на цена от 20-30 лева. Масовото изваждане на ключове за повечето коли е до 100 лева. А ако в ключа има имобилайзер, друг вид електроника или е за по-нов модел автомобил, изваждането на дубликат на ключа може да достигне цена от неколкостотин до хиляди лева.

В интерес на истината, по добре е веднъж да платите 40 лева за изваждане на резервен ключ за колата или 100 лв. за изваждане на ключ за Мерцедес, БМВ или Ауди и да ги имате под ръка. При изгубен ключ, няма да викате денонощен автоключар, който да отвори колата ви и след това да плащате за прекодиране на ключалките и стартера по нов ключ. Такъв тип манипулация може да ви излезе няколко стотин лева. В другия случай, при изгубен ключ за колата, обаждате се на вашите приятели или роднини, докарват ви резервния ключ и с дубликата отваряте и стартирате колата. 40, 50 или 60 лева за дубликат на ключа на колата са малка цена за възможността да не се сблъсквате с неприятни моменти и десетократно по-високи разходи.

Ателиетата на iLock.BG са разположени на удобни места в София, така че лесно да стигнете до тях и да извадите необходимите резервни ключове. Ако имате по-специфичен ключ, определена марка или модел и искате да сте сигурни, че ще можем да изработим дубликат на ключа, моля свържете се с нас на телефон 0888 77 63 73.

изгубен ключ кола

Какво да правим при изгубен ключ за кола?

Първото и най-важно нещо – веднага се обадете на авариен автоключар и стойте близо до колата докато не пристигне ключарят на място. След като отвори колата, ключаря ще ви каже какви са опциите, като най-добре е да се изработи нов ключ и ключалките и стартера да се наредят по него. Това може да отнеме малко време и най-добре отдалечете колата от мястото където е изгубен ключа, докато не решите генерално проблема със заключването и сигурността на автомобила ви. За да спестите разходи за идването на мобилен ключар, не губете време, а се свържете с нас, за изваждане на дубликат на ключ за колата ви.